Groïn aan ’t woord

Groïn, de Dwerg, komt in de grote gelagzaal aan en kijkt even rond. Hij schudt met z’n hoofd en klimt dan op één van de tafels. Vervolgens klopt hij met ’t heft van z’n grote tweehandsbijl op de tafel om jullie aandacht te trekken.

“Mensen, Elfen, Orken, en anderen die willen strijden tegen de Demonen horde. Het moment is nu aangebroken! We staan aan een keerpunt in dit Era. Jullie kunnen nu kiezen hoe de toekomst er gaat uitzien. Jullie kunnen beslissen of we een einde maken aan deze Demonen Invasie! Of dat we binnen een paar dagen de Demonen gaan aanspreken als ‘Meester’!”

“Ik weet dat er hier in Caer Brenin nog een paar onontdekte ruimtes zijn, waar we misschien nog wat zaken gaan kunnen vinden om ons te sterken in de komende strijd.
Ik vraag jullie maar een paar dingen!”

“W...

Read More

Wapen der Wrake “Hoe magisch slaan”

Eén van de meest begeerde spreuken van een destructiemagiër of priester van Mechnar is de spreuk “Wapen der Wrake”. Deze niveau 2 spreuk zorgt ervoor dat een kwaliteitswapen (en enkel een kwaliteitswapen 🙂 ) gedurende één gevecht magische schade kan berokkenen aan de vijanden van de persoon die het wapen hanteert. Dit kan handig zijn om wezens te verslaan die immuun zijn voor gewone schade zoals geesten en andere etherische wezens. En we mogen uiteraard sommige demonen niet vergeten die enkel door gebruik te maken van magie vernietigd kunnen worden.

Omwille van het feit dat er regel-technische wijzigingen zijn aangebracht in het regelsysteem tussen Manticore Cyclus II en Manticore Cyclus III staan we even stil bij hoe deze spreuk werkt in deze nieuwe editie...

Read More

Regelwijziging genezing en levenspunten

Na grondige analyse hebben we als crew besloten om een aanpassing te maken betreffende genezing en levenspunten.  Deze aanpassingen zullen uiteraard ook in het regelboek gecorrigeerd worden.  Met deze wijzigingen zal een gevecht dodelijker worden en zullen chirurgen ook het verschil kunnen betekenen tussen leven en dood.

Levenspunten

Om te weten hoe de fysieke gezondheid van je personage is, gebruiken we levenspunten. Dit is een getal dat zegt hoe gezond (of niet) je personage is. Op Manticore gebruiken we een ongelokaliseerd systeem voor de levenspunten. Dit wil zeggen dat je maar 1 getal (naast je pantser punten) moet onthouden tijdens een gevecht om te weten hoe gezond je bent. Elk personage start met 5 levenspunten...

Read More

Mana offer ritueel: hoe uit te spelen?

Bij een Mana offer ritueel zal de deelnemer de lever, het hart of de hersenen (naargelang de kleur van mana) consumeren van een overledene.  Zoals de regels vermelden kan men dit uiteraard slechts 1 maal per lijk doen en kan men niet meer mana krijgen dan het maximum aantal mana dat je personage heeft.  We gaan ons nu een beetje toespitsen over hoe dit uitgespeeld dient te worden, daar foutief gebruik van deze vaardigheid de balans (en het spelplezier van je medespelers) kan verstoren.
foto van Kevin Vast
Eerst en vooral zal uiteraard het gewenste orgaan verwijderd dienen te worden uit het lichaam van de overledene. Als je een hart wilt uitsnijden moet je beseffen dat dit orgaan zich goed beschermd bevindt achter het sterke borstbeen. Je zal dan zeker wat kracht mogen zetten om daar door te geraken...

Read More

Den Markschen Heraut – Tweelingen 1098NR

Volgend krantje is een paar dagen voor het komende evenement uitgekomen.

 

 

 

 

 

Zij die niet kunnen lezen, kunnen iemand het laten voorlezen of gewoon heel de inhoud negeren 😀

Read More

Ked’Andirs Kroniek

Kort na het vorige evenement, Manticore – A new dawn, kwam onderstaand binnenspel krantje uit.

 

 

 

 

 

In een paar dagen volgt er nog een binnenspel krant die recenter zal aansluiten bij het komende evenement.

Read More

Figuranten tips

In een vorige post hadden we het over wat een goede figurant maakt. Deze keer spelen we dieper in over hoe je je rol kan neerzetten.

Als figurant sta je altijd voor een uitdaging. Je moet namelijk (1) een personage realistisch neerzetten en (2) ook zorgen dat je op gepaste manier informatie in het spel brengt.
Dit is niet altijd even gemakkelijk. Kanonnenvlees spelen vereist niet al te veel van een figurant (buiten veilig vechten en de nodige uitdaging vormen voor de spelers).
Aan de andere kant zal een magiër die veel kennis heeft en een deel moet overbrengen, veel meer inspanning vereisen van de figurant.
Met deze blogpost hopen we een aantal tips te kunnen geven, die (beginnende) figuranten kunnen helpen om hun rol goed neer te zetten.

Ken de wereld

Het inleven van een figurant in zi...

Read More

Wat is een goede figurant

Alle vereisten die nodig zijn om een goede figurant te zijn vloeien voornamelijk voort uit sportiviteit en een goede ingesteldheid.
Opdagen met een goede ingesteldheid is daar al zeer belangrijk in. Als je in het spelkot (of erger het spelterrein) over buitenspelse zaken zit te zeuren (m.a.w. “buitenspel” zijn), dan breng je het spelplezier van anderen naar beneden.
De essentie van sportiviteit is om het spelplezier van anderen even hard te waarderen als jouw eigen spelplezier. Is er toch een probleem raadpleeg dan de spelleiding.
Een goede ingesteldheid betekent ook in je rol blijven (m.a.w. “binnenspel” blijven) op het spelterrein. Niets is zo frustrerend voor een speler, als figuranten en/of andere spelers die buitenspel praten...

Read More

Gevechten op Manticore

Gevechten, of het nu een duel is of een ware veldslag tussen twee legers, vormen een belangrijk onderdeel van menige Larp evenement. Vaak merken we op evenementen dat mensen de zogenaamde “tik-techniek” hanteren waarbij ze hun tegenstander een korte, kleine tik op diens hand of pols toebrengen wanneer deze wil uithalen. Ook de trommel-techniek, waar deelnemers tegen een snel tempo op elkaar inhakken, is iets wat we spijtig genoeg regelmatig opmerken. Op Manticore doen we er alles aan om dit te vermijden, want zeg nu zelf dat dit niet een leuke en heroïsche manier is om te strijden. We hameren er bij onze figuranten uiteraard op om op een realistische en heroïsche manier te vechten, en hopen dat ook de spelers hier op een positieve manier op gaan reageren.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Read More

Kostuum tips – denk in lagen

In lang vervlogen tijden was de keuze voor Larp kostuums heel klein. Je had hier en daar een winkel (meestal in het buitenland) waar je wat larp kledij kon kopen, maar dat was meestal niet goedkoop.

Dus we kochten dan meestal enkel de bovenste laag van een kostuum en alles eronder was ‘modern’ maar neutraal van kleur.
Dus zo had iemand van adel een mooie mantel, met daaronder een mooi hemd, en daaronder een zwarte (of witte!) t-shirt (al dan niet met zichtbare print van een metal band).
Ook onder dat mooie hemd vonden we gemakkelijk een zwarte jeans broek (alhoewel sommigen het aandurfden om met blauwe jeans rond te lopen). Het idee was toen dat je enkel naar de eerste laag moest kijken en ook niet te veel aandacht moest besteden van wat er als broek of rok werd gedragen.

Met verloop van t...

Read More