Het Tweede Era

Het Tweede Era is gekend als één van ramp en voorspoed.

Niet alleen Prins Lan’Ked wordt vermoord, maar ook Keizerin Mailina’Ked te Ked’Ari valt ten prooi van een lafhartige moordaanslag.

Ondertussen is de Orde van de Zwarte Kraai door corruptie uit elkaar aan het vallen. Voeg daar nog de 3 grote Half-Elf families die samenwerken en de orde valt na enige jaren volledig uit elkaar.

In het Noorden valt Wolfsgarth ten prooi aan de Krimsin en de Ogres, niemand wilt helpen, maar deze strijd zal niet het ergste zijn wat Wolfsgarth later in dit Era zal treffen.

Ondertussen toont de Lich King zichzelf samen met een enorm leger ondoden. Samen met de verraders van het Cabal Macabre trekt hij doorheen Marksgraaf, overal waar hij passeert groeit z’n leger ondoden. Een Derde Knokenoorlog lijkt nabij, wanneer hij in de buurt komt van de Burcht Der Waan. Hier echter slaagt daadwerkelijk een handvol Waere Helden er in om hem stand te bieden.
Deze Helden hadden in het diepste geheim de zwakte van de Lich King gezocht én gevonden.
In de maand Vissen van 1026 N.R, het Jaar van het Litteken, slagen ze er in om de Lich King te verslaan en z’n ziel tot ruste te brengen. De Derde Knokenoorlog is voorbij voor hij had kunnen beginnen.

De Lich King is nog maar een paar jaar verslaan als in de maand Boogschutter van 1027 N.R, het Jaar van de Keuze, een verwarde profeet, Kalamandus de Ziener genaamd, zichzelf uitroept als de God van de Dood en hij een zielenstorm creëert die heel Mythandir in z’n greep houdt.
Alsof dat nog niet genoeg is, lijden de Elfen van Nanderyan zware verliezen als bijna uit het niets afvallige Elfen, de Agar’Waen, hen aanvallen.
Het einde lijkt nabij.

De jaren gaan voorbij, wanneer in de maand Ram van 1029 N.R, het Jaar van de Beproeving, op een ver continent de helden van de Burcht der Waan weerkeren. Na een lange strijd, slagen deze helden er in om de snode Kalamandus te verslaan. Weer hebben zij het noodlot kunnen afwenden.

Later in dat jaar treffen we hen te Gremelkerken weer aan. Weer slaan ze de handen in elkaar om een nieuwe beproeving het hoofd te bieden. Maar dan slaat het noodlot toe.
Verscheidenen onder hen vallen sneuvelen in de strijd. En dan begaan ze één fatale misstap. In de hoop het tij te kunnen keren proberen ze een contract te sluiten met Demonen keizer Mot. Ze hopen hem zover te krijgen om hen te helpen, maar hij is sluw. En samen met hun hulp slaagt hij er in om een permanente demonenpoort te openen te Wolfsgarth, zijn oude thuisland.

Kort hierna verdwijnen deze helden om hier en daar naar voren te treden om hun fout recht te trekken, maar helaas blijkt dat ze niet krachtig genoeg zijn…