Nieuw-Kyosata

Naam Stadstaat: Nieuw Kyosata, gesticht rond 910 N.R.
Symbool: Kraanvogel
Locatie in Mythandir: Uiterst Oostelijk Mythandir
Naam belangrijkste stad: Nieuw Kyosata
Ras: Mens
Voornaamste aanbeden god: Borconfax en Kalida
Taal: Gemeenschapstaal taal vermengd met oosterse woorden
Monetair systeem: Muntsysteem.

Nieuw Kyosata is een stadstaat in het oostelijke deel van Mythandir.
De stad werd zo’n honderd jaar terug gesticht door de Kraanvogel Clan uit het Verlichte Continent van de Hemelse Keizer.
Zij hebben een feodale structuur bestaande uit verschillende kasten en een strict onderscheid tussen adel en niet-adel.
Vrouwen worden als semi-gelijkwaardig beschouwd, maar men zal zelden vrouwelijke krijgers aantreffen, tenzij in de boogschutters korpsen. Dit heeft niets met discriminatie te maken, maar met fysieke kracht.

Tijdens het Tweede Era wist op de Raad van Mythandir  de gezant van Kyosata, Oda Yakishata, een diepe indruk na te laten in naam van zijn volk. Tevens knoopte hij belangrijke onderhandelingen aan met verschillende ambassadeurs van andere landen, waaronder Maer’Ulur, Marksgraaf en Kuldar. Een verdrag werd opgesteld om een handelsroute op te zetten doorheen de Deemstervallei en het Duystergebergte, dwars door Elfenterritorium.
Dit, naast zijn grootmeesterschap in de strijdkunsten, zorgden ervoor dat hij vele jaren later Grootheer werd en alzo met harde, maar rechtvaardige hand, regeert over Nieuw-Kyosata.

Er wordt gezegd dat een blinde oude vrouw met een buidel vol goud, doorheen Nieuw-Kyosata kan wandelen zonder overvallen te worden.

Voor zover geweten is, heeft Nieuw-Kyosata geen hinder ondervonden van de Demonen in het Noorden.

Ook op gebied van vechtkunsten en Runemagie staan de Kyosatanen in hoog aanzien, mede te danken aan de Heilige Wasari Kakita, Hoge Serafijn van Borconfax die volgens de geruchten in het Tweede zou zijn teruggekeerd op Mythandir om de leer van Borconfax verder uit te dragen en hierbij herenigd werd met zijn verloren volk uit Kyosata.
Hoeveel geloof men aan dit verhaal kan geven valt te zien, alhoewel men zegt dat Grootheer Oda af en toe nog verhalen ophaalt over de Heilige Wasari.

Kledij en Wapens :
Qua kledij kan men zich inspireren op het oude Japan of het oude China. Beide stijlen kunnen worden gemengd, hoofdfocus ligt op Japanse stijl.
Wapens : Katana, Wakizashi, Tanto, Kami, Bo, Jonfa, Jo, Naginata en Yumi.