Mana offer ritueel: hoe uit te spelen?

Bij een Mana offer ritueel zal de deelnemer de lever, het hart of de hersenen (naargelang de kleur van mana) consumeren van een overledene.  Zoals de regels vermelden kan men dit uiteraard slechts 1 maal per lijk doen en kan men niet meer mana krijgen dan het maximum aantal mana dat je personage heeft.  We gaan ons nu een beetje toespitsen over hoe dit uitgespeeld dient te worden, daar foutief gebruik van deze vaardigheid de balans (en het spelplezier van je medespelers) kan verstoren.
foto van Kevin Vast
Eerst en vooral zal uiteraard het gewenste orgaan verwijderd dienen te worden uit het lichaam van de overledene. Als je een hart wilt uitsnijden moet je beseffen dat dit orgaan zich goed beschermd bevindt achter het sterke borstbeen. Je zal dan zeker wat kracht mogen zetten om daar door te geraken.  Ook de hersenen worden beschermd door een schedel waar je eerst nog moet door geraken. De lever daarentegen zit achter de onderste ribben. Een aandachtige lezer zal dus al onmiddellijk doorhebben dat je dit niet op 2 seconden tijd doet. Besef ook dat dit een bloederig gebeuren is, en dat tere zieltjes hier misschien niet tegen bestendig zijn. Een bebloed hart uit iemands lichaam halen is helemaal iets anders dan in de plaatselijke groothandel een runderhart te kopen die je daarna met wat uitjes en patatjes kan eten

Eens de deelnemer het gewenste orgaan heeft bemachtigd komt pas het zware werk namelijk het orgaan consumeren. Het eten van een rauw (menselijk?) orgaan kan men uiteraard niet vergelijken met het naar binnenspelen van een hamburger uit je favoriete hamburgertent.  Een hart is taai, moeilijk te kauwen en smaakt (naar wat we veronderstellen 🙂 ) afschuwelijk.   Als voorbeeld verwijzen we jullie graag naar de reeks “Game of Thrones ” waar in seizoen 1 Daenarys een paardenhart moet consumeren.  Dit was een hele uitdaging en test voor haar waar ze net in slaagde. We hebben hier deze scene voor jullie nog eens opgezocht:

We gaan er dan ook van uit dat het uitspelen van een Mana Offer ritueel minstens 5 minuten in beslag moet nemen. We willen de spelers er ook attent op maken dat enkel wezens die mana hebben, en de bovenvernoemde organen hebben, in aanmerking komen voor een mana offer ritueel.  Een zombie heeft misschien nog een lever maar heeft geen mana dus is geen geschikte donor.  Een magisch slijmmonster (als dit al zou bestaan) heeft misschien wel mana maar geen organen dus zijn ook geen geschikte donors.  Hou er rekening mee dat het consumeren van rauwe organen consequenties kan hebben.

 

 

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.