Wolfsgarth

Naam Stadstaat: Wolfsgarth
Symbool: Witte wolf op blauwe achtergrond
Locatie in Mythandir: Donderpieken, ten noorden van Nanderyan
Naam belangrijkste stad: Wolfsburg
Voornaamste Ras: Mens
Voornaamste aanbeden god: Mechnar en Medista
Taal: Gemeenschapstaal
Monetair systeem: Munten

De Wolfgarth zijn een trots en eergebonden volk. Vele verhalen doen over hen de ronde, waarin verteld wordt over hun eer en trouw. Hun geschiedenis zou teruggaan tot ver voor Ragnarok, maar de details hieromtrent verdwenen in de nevelen der tijd.

De leiders van de tien grootste clans vergaderen in de Thing. Deze vindt plaats in een enorme arena met in het midden een grote ronde tafel waar het volk mee kan luisteren en zich kan mengen in de discussies van de clanleiders.

Veel, om niet te zeggen alles, is gebaseerd op eer en eerlijkheid, een gegeven woord is in Wolfsgarth heilig.
Recht en onrecht wordt gewogen door eer en oneer, recht wordt ook op die manier gesproken, woordbreuk is een van zwaarste misdrijven die men kan plegen.

De meest verbreide en dodelijkste van hun tradities is de bloedvete, als er een tussen clans of personen een bloedvete heerst betekent dit dat als twee leden van de clan elkaar ontmoeten zij een tweegevecht moeten aangaan. Vroeger betekenden deze Bloedvetes soms het einde van clans, daar deze heuse oorlogen tot gevolg had tussen clans onderling.
Bloedvetes kunnen alleen bijgelegd worden door de Heer en de Thing.

Politiek
De Krijgsheer is altijd de leider, hij of zij neemt alle beslisingen vanuit de Wolfsburcht en heeft in alles het laatste woord. De bevolking leeft in clans, deze worden ook steeds geleid door een heer of sjamaan.

Wolfgarth is heden een demonengebied geworden. Dankzij het permanente portaal naar de demonen wereld, hebben de Wolfsgarthers, die nog niet gevlucht waren voor de Krimsin-Ogre legers, finaal ook de vlucht moeten nemen. Zij die te traag waren, zijn gevangen genomen of opgegeten door de Demonen.

Velen wonen nu in Marksgraaf alwaar ze hun cultuur kunnen bewaren. Hier en daar zijn er te Marksgraaf ook Wolfsgarth enclaves.

Andere Wolfsgarthers focussen zich op het infiltreren van hun vroeger land, in de hoop informatie te vinden om met de demonen te kunnen afrekenen.

Feestdagen
In de zomer wordt de Zomerzonnewende gevierd, veelal met uitzinnige braspartijen en feesten. Er worden dan ook traditionele Hoogland Spelen gehouden, de bloedvetes worden niet opgeheven maar het dragen van echte wapens is op het terrein van de spelen verboden. Enkele Heilige Wachters houden daarop toezicht.

In het Najaar wordt de Winterzonnewende gevierd, het laatste feest te ere van Medista. De feesten herinneren aan de eindigheid van alle dingen en aan het sterven, dan worden ook de doden van het afgelopen jaar herdacht.

Eenmaal per jaar, op de eerste dag van de Lente, ontmoeten de leiders van alle clans elkaar op de Eerstmoet, dan en alleen dan worden voor enkele dagen en nachten de bloedvetes vergeten, er heerst dan de Peis der Medista-dagen.
Alle krijgers en sjamanen houden dan een raad over de staat van het wild, de wouden en de vissen, hier worden verdragen gesloten en ruilhandel gepleegd.

In de enclaves te Marksgraaf worden deze feesten nog gevierd.