Figuranten tips

In een vorige post hadden we het over wat een goede figurant maakt. Deze keer spelen we dieper in over hoe je je rol kan neerzetten.

Als figurant sta je altijd voor een uitdaging. Je moet namelijk (1) een personage realistisch neerzetten en (2) ook zorgen dat je op gepaste manier informatie in het spel brengt.
Dit is niet altijd even gemakkelijk. Kanonnenvlees spelen vereist niet al te veel van een figurant (buiten veilig vechten en de nodige uitdaging vormen voor de spelers).
Aan de andere kant zal een magiër die veel kennis heeft en een deel moet overbrengen, veel meer inspanning vereisen van de figurant.
Met deze blogpost hopen we een aantal tips te kunnen geven, die (beginnende) figuranten kunnen helpen om hun rol goed neer te zetten.

Ken de wereld

Het inleven van een figurant in zijn/haar rol start, in mijn ogen, altijd bij het kennen van de wereld.
Het is namelijk uitermate belangrijk dat je de basis wereld informatie kent en dus niet vanalles gaat verzinnen, want dat zou heel wat in de war kunnen sturen.

Lees dus altijd zeker wat de huidige wereld situatie is (hint: er zitten heel veel demonen in ’t noorden en ze komen dichterbij 😀 ) en wees niet bang om extra vragen te stellen als iets niet duidelijk is.

Leer je personage kennen

Lees de informatie die spelleiding je bezorgt over je personage. Er wordt altijd wat extra fluff voorzien zodat je basis vragen kan beantwoorden zoals:

  • Hoe heet je?
  • Van waar kom je?
  • Waarom ben je hier?
  • Hoe kan jij ons helpen?
  • Waarom zouden we naar u moeten luisteren?

Meestal zal je personage briefing ook informatie bevatten van hoe je je personage zou kunnen spelen. Speel je high-profile (en kan je dus heel luid zijn), of ben je eerder schuchter of low-profile.
Allemaal zaken die met een reden in je personage briefing zijn gezet.

Hoe speel je je rol uit?

Eens je alle nodige informatie kent, en je weet hoe je je personage kan spelen, is het natuurlijk nog het uitspelen zelf.
Je hebt nu al die geruchten, maar hoe breng je die onopvallend naar de spelers?

Wel hier kan soms een buddy-systeem helpen.

Meestal kan je wel een mede-figurant meenemen in je rol, en dan samen informatie in het spel brengen.
Zo kunnen jullie samen op pad gaan en onderwijl praten over het gerucht dat je moet verspreiden. Hierdoor kunnen spelers die je passeren, informatie opvangen en je misschien extra vragen stellen.
Een andere manier is in de herberg gaan zitten en aan de toog (waar spelers aan staan) of aan een tafel (naast spelers), je gerucht bespreken. Ook hier kunnen de spelers dan flarden opvangen en alzo de geruchten ontvangen.

Maak ook gebruik van emoties. Heb je net geprobeerd iemand te beroven en werd je betrapt, begin dan direct luidop, op je knieën te smeken voor vergiffenis, Je hebt een gezin dat je moet onderhouden, men heeft je verplicht, … Soms verrassend hoe dat een verschil kan uitmaken. Zeker als je dan ook nog extra informatie kan meegeven in zo’n situatie toon je aan spelers, dat het zinniger is om je in leven te houden, dan je te vermoorden.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.