Gevechten op Manticore

Gevechten, of het nu een duel is of een ware veldslag tussen twee legers, vormen een belangrijk onderdeel van menige Larp evenement. Vaak merken we op evenementen dat mensen de zogenaamde “tik-techniek” hanteren waarbij ze hun tegenstander een korte, kleine tik op diens hand of pols toebrengen wanneer deze wil uithalen. Ook de trommel-techniek, waar deelnemers tegen een snel tempo op elkaar inhakken, is iets wat we spijtig genoeg regelmatig opmerken. Op Manticore doen we er alles aan om dit te vermijden, want zeg nu zelf dat dit niet een leuke en heroïsche manier is om te strijden. We hameren er bij onze figuranten uiteraard op om op een realistische en heroïsche manier te vechten, en hopen dat ook de spelers hier op een positieve manier op gaan reageren.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Hou rekening met het feit dat een latex wapen veel lichter weegt dan een echt wapen. Een Kuldar met een zware twee-hander zal meer tijd nodig hebben om met zijn wapen uit te halen dan de avonturier uit Ked’Andir die een degen hanteert. Maak realistische bewegingen met je armen wanneer je uithaalt met je wapen en vermijdt vanuit de pols te werken. Als iedereen hier al rekening mee houdt dan staan we al een heel stuk verder. Grote wapens zijn ook angstaanjagend, daar wil je zeker niet door geraakt worden. Denk tijdens een gevecht realistisch en niet in levenspunten.

De volgende tip is door de adrenaline in grote gevechten soms moeilijker te volgen maar is zeker geschikt voor kleinere schermutselingen en duels:

  • Geef elkaar tijd.
  • Cirkel bijvoorbeeld rond je tegenstander
  • hak één of twee keer op hem in en ga dan terug achteruit.

Gevechten_002Gevechten duren dan langer en zo creëer je meer roleplay-mogelijkheden. Wanneer je jouw tegenstander raakt geef hem of haar dan één à twee seconden de tijd om verwondingen deftig uit te spelen alvorens terug op hem of haar in te hakken. Als iedereen hier werk van maakt zullen de gevechten mooier en heroïscher worden wat ook het spelplezier zal bevorderen.

We hopen in de toekomst een kort filmpje te posten waar dit aspect nog aanbod zal komen.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.