Kostuum tips – denk in lagen

In lang vervlogen tijden was de keuze voor Larp kostuums heel klein. Je had hier en daar een winkel (meestal in het buitenland) waar je wat larp kledij kon kopen, maar dat was meestal niet goedkoop.

Dus we kochten dan meestal enkel de bovenste laag van een kostuum en alles eronder was ‘modern’ maar neutraal van kleur.
Dus zo had iemand van adel een mooie mantel, met daaronder een mooi hemd, en daaronder een zwarte (of witte!) t-shirt (al dan niet met zichtbare print van een metal band).
Ook onder dat mooie hemd vonden we gemakkelijk een zwarte jeans broek (alhoewel sommigen het aandurfden om met blauwe jeans rond te lopen). Het idee was toen dat je enkel naar de eerste laag moest kijken en ook niet te veel aandacht moest besteden van wat er als broek of rok werd gedragen.

Met verloop van tijd kwamen er gelukkig meer en meer larp winkels (vooral vanuit Duitsland) en ging de prijs van de meeste basis zaken fors naar beneden. Hierdoor werd het meer en meer betaalbaar om je outfit volledig in stijl te brengen.
Dit laat ons toe om je outfit in lagen aan te brengen.

Zelf probeer ik alles wat zichtbaar is van m’n outfit er goed te laten uitzien. Meestal start dit met een ondertunica of onderhemd. Hierboven doe ik dan meestal het hemd/tuniek dat heel zichtbaar is. Onderaan heb ik een stoffen broek (geen jeans) die dan in passende laarzen steken. Het geheel werk ik af met een mantel, sjaaltje, juwelen, hoed en dergelijke.

Hieronder een aantal voorbeelden van dezelfde ‘look’, maar al dan niet met verschillende lagen. Ik laat het aan jullie over om te oordelen welke outfit er het meest ‘af’ uitziet 🙂

CostumeLayers_001Minimum aan basis outfit dat je onder je kostuum kan dragen

CostumeLayers_002Basis met larp kostuum

CostumeLayers_003Ondertunica in plaats van t-shirt

CostumeLayers_004Larpkostuum met ondertunica i.p.v. t-shirt

CostumeLayers_005Nu is de standaard broek vervangen door bijpassende larp broek.

CostumeLayers_006Voorgaande maar nu aangevuld met larp laarzen

CostumeLayers_007Aangevuld met riem en schede om zwaard weg te steken

CostumeLayers_008Wolvenvacht om het geheel af te werken

CostumeLayers_009Afwerking met mantel

CostumeLayers_010

Of afwerking met zowel mantel als wolvenvacht

Een bijkomend voordeel van werken in lagen, is ook dat je bij warm weer altijd een laag kan uitdoen. Dat terwijl je kostuum er nog steeds visueel goed zal blijven uit zien.

Dit denken van lagen is echter geen verplichting voor Manticore, maar het zou wel mooi zijn moest iedereen dit in zijn/haar achterhoofd houden bij het samenstellen van zijn/haar outfit.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.